Brouwer Biocentrale BV is opgericht door de gebroeders Paul en Henk Brouwer. Naast de Biocentrale zijn zij ook eigenaar van Brouwer Balkbrug BV en Streifenwolf GmbH. De firma Brouwer is een familiebedrijf die zich met name richt op groen projecten.

Brouwer Biocentrale BV levert vanaf november 2017 stoom aan het nabij gelegen Friesland Campina. Friesland Campina vervangt hierdoor 5.5 miljoen kuub aardgas door stoom. De elektriciteit die opgewekt wordt, wordt geleverd op het net. De rest warmte wordt geleverd aan de droger naast de Biocentrale. Hier worden aardappelsnippers gedroogd, die later weer gebruikt worden in dierenvoeding.

Doordat de rest warmte ook duurzaam ingezet wordt, hebben wij een rendement van meer dan 95 %.

Naast het ketelhuis waar de installatie geplaatst is, staan opslag hallen waar de houtsnippers opgeslagen worden. De houtsnippers kunnen rechtstreeks vanaf de productielocatie naar de opslag hallen. Hierdoor worden het aantal transportbewegingen beperkt.

Wij streven altijd naar verduurzaming van productieprocessen. Voor de ontwikkeling van nieuwe projecten is Brouwer Duurzame ontwikkeling bv opgezet.

Wilt u uw bedrijf ook verduurzamen zoals Friesland Campina? Neem dan contact met ons op en wij helpen u verder.

Voor meer informatie over onze groen projecten kunt u kijken op www.brouwer-balkbrug.nl